Subscribe:

Labels

vineri, 7 iulie 2017

Ești prost ?

  Știi cum un prost face mereu aceeași greșeală iar un deștept întotdeauna altă greșeală?
 Deja te-ai blocat după prima propoziție și ai mai citit-o odată ca să înțelegi? Ieși, n-am nevoie să fii exemplul care confirmă regula.
 Simți că persoanele de lângă tine sunt frustrate, triste și nervoase zilnic  dar nu fac un căcat să schimbe ceva in acest sens? Fii fericit, ai cel puțin mai mult succes în viață decât ei.
 Acum, nu mă înțelege greșit și atunci când ești pe bancă-n parc și bârfești toți trecătorii te simți un Cioran mai mic.
 Dacă ești suficient de corect și conștient de propriile capabilități, dacă recunoști atunci când greșești, n-ai un caracter jegos, recunoști ușor greșelile gramaticale, te exprimi corect și fluent și ești în stare să gândești o formulare mai bună de că, (virgulă) copiii, felicitări, ai cel puțin mai mult succes în viață decât ei.
 Dacă nu mori de ciudă când cel de lângă tine realizează un căcat, dacă nu găsești nod in papură la orice, daca nu ești gică contra la toate ideile prietenilor și dacă nu pretinzi că știi căcat atunci când tu ai citit în ultimii ani doar ambalajul baxului de hârtie igienică roz, de șters geamurile, felicitări, ai cel puțin mai mult succes in viață decât ei.
 Probabil ai făcut ceea ce ei nu vor face niciodată, îi zice evoluție, mergi odată cu ideile și le adaptezi situației, inevitabil te paște succesul. Nu poți fi inteligent și mizer în același timp.
 Cred că inteligența e înțeleasă greșit, inteligent nu e sinonim cu geniu. Dacă ești inteligent, involuntar vei duce o viață bună.
  Involuntar vei uita greșeala pe care a facut-o X, involuntar te vei calma după ce ai uitat cheile mașinii în mașina încuiată, involuntar vei trece peste ziua proastă și nu o vei încheia cu nasul înfipt adânc în cur.
 Bag de seamă că iar lungesc frustrările și se pierde perspectiva narativă. Toată lumea vrea să aibă o viață bună, fără griji și probleme, Grasu X îi zice drumul spre succes. Cine nu reușește nu e blestemat de bunul dumnezeu sau e ghinionist din naștere, îi zice prostie și este ereditară.
 Ideea e că nu ai ce să faci, prostia are vreo 13 miliarde de ani și încă are o forță devastatoare asupra populației ordinare.
 Fugi!