Subscribe:

Labels

sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Reculegere

În următoarele 2-3 zile nu vă voi mai putea încânta cu uimitorul talent poezicesc pentru că voi fi plecat în munţi sau undeva cu capre. Până mă-ntorc las o palmă de filme care să vă ţină ocupaţi.

12 Angry Men(cel din 57)



The Departed



The Boondock Saints



Léon



The Prestige



Altcumva!

El se născu şi începu

Se chinui dar tot crescu

Le povesti şi ii uimi

Cine fu şi de unde veni

Îl ascultau şi tot voiau

Îi mai cereau, se minunau

Nu mai voia, se supunea

Nu mai ştia, se chinuia

Nu mai putea dar rezista

Îl observau şi îl goneau

Înţelegeau şi îl urau

Se întorceau şi-l pedepseau

Exagerau şi-l omorau.


Viaţa e greu!



vineri, 4 ianuarie 2013

Pasta de dinti cu vin spumant

Suntem nişte mincinoşi ordinari, absolut toată lumea minte.
 Cică omul minte în medie de 2 ori pe zi. Ori ăla care a făcut studiul minte ca să fie şi el ironic, ori studiul nici măcar nu a fost făcut pe oameni. Cum adică de 2 ori pe zi? Cine dracu minte doar de 2 ori pe zi? Minţim în draci, şi totuşi ce ne dorim cel mai mult e să aflăm adevărul. În continuare o să vă răspund la câteva întrebări.
 Bănuieşti că nu eşti fiul lu tactu şi că mă-ta-i o curva? Ai dreptate!
 Bănuieşti că prietenul o fute pe sorta în timp ce tu-i faci de mâncare? Ai dreptate!
 Bănuieşti că vecina de la 2 e bărbat? Ai dreptate!
 Totul e o minciună şi totul e pe dos!
 Ce scriu eu denotă nemulţumire şi negativism? Minţi!

În lipsă de idei şi cu o plictiseală masivă nu am avut ceva mai interesant de scris.


joi, 3 ianuarie 2013

Adevărul absolut

Nu vă întrebaţi niciodată de ce pula mea am fost noi inventaţi? Adică ce rost avem noi? Să ne naştem, să îmbătrânim şi să murim? Dacă mai încap pe lângă astea şi o rugăciune, un cotlet sănătos în sânge, o râgâială şi câteva ore pe facebook e ok din partea mea, o să ziceţi voi. Nu vă condamn pentru că sigur faceţi parte din categoria "crede şi nu cerceta" dacă asta vă e parerea, şi cam aşa interacţionaţi

Noi ceilalţi, care încă suntem în stare să gândim singuri hai să ignorăm pentru câteva minute toate semnele evidente care contrazic varianta menţionată mai sus şi să ne dezlănţuim imaginaţia.
Eu am zis să abordez varianta total imbecilă cum că ne-a construit din lut unul de-l chema dumnezeu.Oare ce s-o fi gândit el pe vremea când trăia? ce, încă trăieşte? Cam ipocrit de fel, adică el e perfect, nemuritor şi atotputernic iar noi defectuoşi, bolnavi şi al dracu de slabi. În fine, cam aşa s-a derulat proiectul primordial:
    Zbura flăcăul pe norişorul pufos dar totuşi se simţea neîmplinit, avea totul dar îi lipsea ceva, distracţia. La început a construit dinozaurii şi alte hidoşenii necunoscute încă. Ăia nu erau deloc amuzanţi plus că se mâncau între ei mai repede decât reuşea el să-i producă. A intrat repede în faliment.
După mai multe încercări nereuşite a comis-o. Evrika! a strigat el cu un aer de învingător.
   Din umbra întunericului ieşea pricăjit şi temător omul, tată. I-a explicat ăsta cum stă treaba cu idolatrizarea şi l-a aruncat din cuib. Nu a reuşit să-şi deschidă aripile şi a picat direct în cap, de aici şi prostia ereditară.
   Omul tot încerca să se emancipeze, să evolueze sau aşa îi plăcea să creadă. Ăsta creându-l doar în scop comic mai trimitea o ciumă pe ici, un incendiu pe colo, un potop pe dincolo distrându-se copios pe seama lui dar uimit în acelaşi timp de naivitatea fantastică de care dădea dovadă.
 El continuă să se distreze pe seama omului şi în timpul "telefonului cu deget".
   Da oştenii mei, sunt de acord cu faptul că ăl mai smecher dintre noi are un simţ al umorului al dracu de dezvoltat dar e bolnav în acelaşi timp.

miercuri, 2 ianuarie 2013

Despre neajunsul de a te fi născut

Da, i-am furat titlul lui Cioran ca să par şi eu inteligent.
Azi e ziua aia când te trezeşti dimineaţa extraordinar de binedispus şi ai impresia că vei realiza ceva.
Te ridici din pat, bagi rapid 20 de flotări şi 50 de abdomene, tragi puternic câteva guri de aer în piept şi mergi la baie ca să elimini toată răutatea care s-a strâns pe timpul nopţii. Te ridici de pe veceu, te uiţi de 2-3 ori în oglindă, din unghiuri diferite, bineînţeles şi apoi intri cu tupeu la duş. Te speli şi pe dinţi în timpul ăsta şi mai tragi o pişare că e mult mai bine la duş decât pe veceu.Încă nu am descoperit cum se pişă femeile în duş. Tre să fie un proces ori foarte complicat şi excitant ori foarte banal şi scârbos.
Ieşi din duş ca un alt om. Totul parcă e schimbat acum, vezi lumea cu alţi ochi. Te duci la bucătărie să-ţi faci cafeaua şi te întorci în camera ta. Deschizi calculatorul, intri pe facebook doar ca să vezi care a mai fost pe la mec şi care şi-a schimbat statusul de la într-o relaţie la singur, observi că are 172 de like-uri şi te oftici instantaneu când vezi cât de proastă e lumea dar iţi revii rapid, azi eşti alt om.
Ieşi de pe facebook şi te gândeşti că tu nu eşti ca ei, că tu poţi mai mult. În momentul ăla iei prima carte pe care o găseşti şi începi să citeşti. Citeşti tu ca omul 10-20 de pagini dar la un moment dat te plictiseşti, iţi zici că ce a scris beţivul ăla acolo tu ai de mult trecut în carneţel sub titlul de întâmplări banale din viaţa ta.
Te bagi la un film că şi filmele sunt educaţionale şi poate iţi potolesc setea de cunoaştere care te-a pălit azi. Nimic nici aici, 2 urâţi rezolvă nişte crime prin Londra. Făceai de astea pe la 12 ani când jucai Sherlock Holmes. Ţi-e ruşine ţie de ignoranţa lor.
Penibil şi ruşinos. Nimic nu se ridică la nivelul tău de cunoaştere.Te gândeşti la ceva la care nu ar fi trebuit să te gândeşti vreodată: matematică. Te-ai gândit tu că azi e ziua cea mare, azi poţi să înţelegi matematica.
Iei cartea în mână şi încerci să-i citeşti titlul, scrie ceva de unu Pităgoală. Zici pula mea, ăsta o fi numele lui. Ai deschis cartea, rânduri interminabile de cuvinte scrise în vechea egipteană îţi inundă corneea. Te chinui 2-3 minute dar nu înţelegi nimic. Îţi zici că vechea egipteană este o limba antică şi că n-are niciun rost să încerci să o înveţi din moment ce nu se mai vorbeşte.
Inchizi cartea şi te bagi din nou la calculator. Acu dai like ăluia cu relaţia şi te abonezi la Bancuri Porcoase.

marți, 1 ianuarie 2013

Sânge de bou

De ceva vreme e la modă să ai psiholog. Îi auzi pe toţi psihologul meu mi-a zis că ar fi bine să, psihologul meu mi-a recomandat să, datorită psihologului meu... Eu cred că e un mare căcat treaba asta cu psihologia. Nu cred în suflet şi mai ales în psihologi.

Psihologii sunt,mai presus de toate OAMENI.Oameni care stiu sa asculte si sa aline suferintele prin vorbe.

Să mori tu? Eu zic că majoritatea psihologilor sunt oameni cu o copilărie ratată, bătuţi, abuzati sexual, vânduţi omului cu haină neagră care trece prin sat odată pe lună. După mulţi ani şi cugetări serioase s-au gândit ei aşa că e bine să se facă psihologi. Că dacă ei ştiu ce-au trăit ar trebui să fie uşor să observe frustrarile oamenilor.
Bă, or fi ei capabili să asculte si sa aline suferintele sau să se joace cu mintea ta dar asta doar în cazul în care eşti total retardat să crezi că ei au vreo putere asupra ta.
Nu, nu vorbesc în necunoştinţă de cauză. Am trecut şi eu prin cabinete şi pe lângă faptul că au toţi aceleaşi desene imbecile pe care te pun să le identifici şi aceleaşi întrebări cretine cu care te scot din minţi, după ce că eşti extraordinar de iritat că încearcă ei să intre în intimităţile tale, intervine întrebarea supremă Eşti o fire nervoasă? Nu, dar la 40% din şedinţe îmi vine să te înfig cu gâtul în căcatul ala de iţi ticăie enervant pe birou, restul de 60% vorbim despre tine deşi prima oară când vă cunoaşteţi specifică clar că nu sunteţi acolo ca să vorbiţi despre el/ea, în general ea, că cu un bărbat merge mai altfel, gen da pulă şi să iţi povestesc ce-am futut azi-noapte şi n-ai să crezi cu cine!

Oameni care stiu sa se joace cu mintea ta,oameni care pot sa scoata la suprafata lucruri care nu le stiai niciodata despre tine.

Pfahahaha.Să se joace cu mintea mea, zice el. Ioane, tare mi-e că e exact invers dar el nu observă diferenţa.

Să scoată la suprafaţă ce?Adică nu te cunoaşte în totalitate nici mă-ta care vorba aia, e persoana care şi-a petrecut cel mai mult timp cu tine, asta în caz că nu ai 60 de ani dintre care 50 de căsnicie, şi te descoase cineva cu care împarti 50 de minute pe săptămână?
Psihologii sunt ipocriţi şi foarte mincinoşi, în loc să îi asculţi ai putea citi o carte. Ieşi mai câştigat!

Început de an

Ca să începem anul bine dispuşi.

luni, 31 decembrie 2012

Povestea Pulii

Lumea zice că pe un blog trebuie să scrii lucruri mai personale. Întâmplarea următoare e cât se poate de personală şi a îndurat-o un cunoscut.

Erau unii într-o fabrică de mobilă scoasă din uz, de obicei îi găseai în gramezile de rumeguş căutând deşeuri de lac uscat pentru  fumugene. Azi, unul din ei a dat peste un EMS scos din funcţiune, n-avea parbriz,geamuri,banchete sau roţi. Baieţii işi găsiseră loc de joacă nou. Distracţie mare, erau ca maimuţele, căţăraţi pe toată maşina. Au început să facă tobogan, alunecau de pe cupola maşinii prin parbriz şi ajungeau în interiorul ei pe locurile din faţă.
Toate bune până când unul din ei a alunecat de pe cupolă direct în schimbătorul de viteze care n-avea căcatul ăla de cauciuc deasupra, era doar o bucată de ţeavă în picioare. Coaiele i-au trosnit ca pepenele, împroşcând cu lichid. S-a ridicat ţinându-se de coaie ca să nu le piardă şi a mers pe jos până la spital.
Omul şi-a revenit şi azi e perfect potent, zice el.
Morala: Fereşte-te de maşinile vechi şi abandonate, au obiceiul să fie capcane.
Ultimul post pe 2012.

Despre geografie şi reţelele mobile.


Voiam să-i împărtăşesc câteva gânduri de sfârşit de an dar n-a fost să fie, doar hoţii ăştia de la orange pot face asemenea lucruri.

















Acest dialog a fost postat doar pentru amuzament. Conversaţia a avut loc iar persoana respectivă a fost doar neatentă.

duminică, 30 decembrie 2012

Reggae


Precizez de la început că nu sunt genul care să fiu în pas cu bârfele,răutăţile,politica şi showbizul de la noi pentru simplul motiv că nu-mi pasă,nu mă uit la TV prea des si în nici un caz la posturi româneşti,deci din cauza asta nu ştiam de mai demult.Zilele trecute ascultam ceva melodii pe youtube şi nu mai ştiu cum,am dat de Dragoş Udilă.Fratele meu,la o secundă după ce a început să cânte,am rămas mut.Adică omul cântă de ar fi mândru Marley dacă ar auzi live-ul lui Udilă.Am citit că a fost eliminat dar cică şi emisiunile de la noi sunt aranjate de la început şi că lui până aici i s-a permis să ajungă.Nu putem fi siguri de asta dar dacă e aşa ar trebui să le fie ruşine,asemenea talent eu zic că merită promovat.I-auzi asta: